Gastenboek Ship Ahoy

Alex en Marieke

We hebben tijdens een week op de doerak een mooie afwisselende week gehad.  Wakker worden en leven in en met de natuur: mist,  regen, zonsop- en ondergang, vogels en ja…zelfs een bever in de Biesbosch. Elk moment kunnen vissen en zwemmen.

De doerak was een prettige boot, met veel leefruimte binnen en buiten; van alle gemakken voorzien.  Mede  dankzij de prettige en vakkundige uitleg  hebben we een mooie ronde gevaren, waarbij natuur en leuke havens en dorpen elkaar afwisselden.

Bij het aanleggen in de havens, troffen we telkens behulpzame mensen op ander boten.

Een week op de doerak voelde als weken weg.

Isabella en Rob

Helemaal ontspannen terug van een week varen met de doerak ‘Zeepaard’. De eerste haven waar we overnachten was in de jachthaven in Woudrichem , een pitoresk dorpje. Daarna zijn we via de Merwede naar Dordrecht gevaren. Dat was best spannend en stoer! Eenmaal in de Biesbosch gleden al onze ‘stadse’ zorgen volledig van ons af en hebben we elk moment intens genoten van de knusse boot, de natuur, de prachtige luchten, de bijzondere vogels en vooral het vrije gevoel. Je kan overal je anker uitgooien, een duik nemen, even aanmeren op een strandje. Op het water is iedereen vriendelijk en helpt elkaar. Wat een vrede!
Heel veel mooie herinneringen en met een beetje weemoed kijk ik terug naar deze top vakantie!

Isabella en John

Vaarweek

We hebben verschillende keren gevaren maar nog nooit op een Doerak (platbodem) en ook nog niet in de Biesbosch en omgeving. Dit was dus onze eerste keer samen met een tienerdochter van bijna 14 jaar. Naar aanleiding van googelen kwamen we op Marktplaats de advertentie van ShipAhoy tegen en we besloten na eerst even telefonisch contact te hebben gehad om 1 week de boot te huren.

Na aankomst bij de boot werden we hartelijk en gastvrij ontvangen door de eigenaar, die ons uitgebreid en heel geduldig alles over de boot, de motor en het vaargebied vertelde. Ook stond een fles witte wijn in de koelkast al koud. De boot was uitgerust met alles wat je nodig hebt om aan boord de kunnen leven, koken, eten en slapen. Keurig verzorgd!

Omdat we niet wisten wat we konden verwachten hadden we niet een echte vaarroute uitgestippeld en namen de dagen zoals ze kwamen, mede afhankelijk door de weersomstandigheden.
We hebben eerst een paar dagen en nachten in de Biesbosch doorgebracht. Dit is werkelijk een aanrader vanwege de mooie vaarroutes, de natuur, de vele mooie plekken waar je kunt aanmeren en zeker de stilte ’s nachts. Met onze vragen konden we tijdens onze vaartocht bij de eigenaar terecht die altijd telefonisch bereikbaar was.

We hebben ook nog een nacht in de jachthaven van Hank, Dordrecht en Woudrichem gelegen en deze laatste plaats is zeker een aanrader omdat dit een heel historisch, pittoresk en gezellig stadje is waar je ook slot Loevestein kunt bezoeken en met de snelferry naar Gorinchem kunt gaan.

De Doerak 780 is heel zuinig als je rustig vaart en heeft voldoende ruimte voor 3 personen.
Kortom het huren van een Doerak bij ShipAhoy is een absolute aanrader voor watersporters die eens iets anders willen dan de drukte op de Friese meren of elders.

Sportieve watersportgroet van Isabella (57 jr) en John (53 jr).

Gerd en Gerda

23-07-2016

Viv en Laura

4 dagen door de Biesbosch gevaren op de Doerak 780! Wat een geweldige ervaring. De doerak is een fijne boot, van alle benodigde gemakken voorzien. Een soort van knus varend huisje op het water. Makkelijk te besturen, zeker na de goeie uitleg. We hebben heerlijk geslapen in de kajuit, ’s ochtends wakker worden midden in de natuur, mooier kan niet. Zeearenden, ijsvogels,, bevers, het uitzicht, de rust… nogmaals dank voor alle hulp en je fijne relaxte aanpak! Tot een volgende keer.

Groet, Viv en Laura

Marie-Anne

Wij hebben afgelopen weekend op de Doerak 780AK gevaren. Een bijzondere ervaring die ons zal bijblijven. De eigenaar heeft ons uitgelegd hoe we de boot moesten behandelen. Vriendelijk en behulpzaam. We zijn meteen gaan varen. Na 5 minuten liepen we vast. Niet goed op de dieptemeter gelet. Oeps. Zwembroek aan en duwen maar. Na een tijdje kwamen we onder luid gejuich weer los. S’avonds geankerd op een mooi plekje. Mooie zonsondergang en gekookt. Mooier wordt het niet. Midden in de natuur! De dag erna werden we wakker in een licht mistige wereld waar de zon ging doorbreken. Het leek of de bomen zweefden en ook onze zonen van 11 en 13 vonden het indrukwekkend. Het leek of we in een schilderij van Paulus Potter terecht waren gekomen. Koeien, wolkenluchten om van te dromen. Het is een fijn vaargebied waar veel te zien en te doen is. Wij zijn naar Andel gevaren en daarna naar Heusden waar we in de jachthaven hebben overnacht. Een vriendje kwam daar ook nog aan boord. Beetje krap met slapen maar de jongens hebben prima geslapen. Klokje rond! De boot was steeds makkelijker om te mee te varen. Het is een handzame, gezellige boot. De tweede dag zijn we gewoon een strandje opgevaren en hebben we ook nog een kampvuur gemaakt. Gegeten aan boord en daarna opgeruimd en iedereen een taak om de boot schoon te maken. Weer gevaren naar de thuissteiger en met weemoed weer vertrokken.

Michiel en Annemiek

Fantastische dagen gehad met de Doerak780 Zeepaard in de Biesbosch. Verrassend om in het hoogseizoen zoveel rust te vinden: we hebben overnacht op prachtige plekken waar je geen andere schip ziet, met alleen maar natuur.

Het is een degelijk, prettig varend en gezellig schip met een ruime inventaris. Het contact verliep zeer prettig, we hebben goede uitleg gekregen en goede routetips.

Astrid

Wij hebben een heerlijk dag op de Maas gehad. Vooral mijn moeder heeft genoten. Veen, Aalst, Heusden, Ammerzoden en sluis Engelen. Herinneringen ophalen. Marijn kan nu varen.

We hebben genoten.

Dank hiervoor. Groetjes Astrid vd Gelt-Beekwilder en familie

Familie Mientjes

Superleuke week gehad met de Doerak. Ons gezin 2 volwassenen en 2 kinderen onder de dertien hebben genoten. Er was genoeg bergruimte aan boord voor alle spullen. Voor ons was dit de eerste keer vakantie per boot. Wat lekker dat je alles even had uitgelegd. Bedankt!

Fam. Mientjes.

Rita van Voorn

Wat hebben we weer een heerlijke vaarweek met de Doerak gehad.

Prachtig weer, mooi rustig vaarwater en grote zandafgravingen waar het heerlijk liggen is.
We hebben leuke haventjes aangedaan en zelfs met de leenfietsen van de verenigingen nog leuke fietstripjes gemaakt.
Ik hoef je niet te vertellen dat we s’avonds genoten van een koud biertje uit de ijskast op ons mooie terras.

Heel erg bedankt voor de goede service en wellicht weer tot volgend jaar voor ons traditionele Doerakweekje!!

Rita van Voorn

Esmarij, Henk en Maaike

Fantastische ervaring! Dat is in het kort onze omschrijving. Voor ons was het de eerste keer dat we een week hebben gevaren met een Doerak. Wat hebben we genoten. Fantastisch weer en super mooie omgeving (Biesbosch). Wat een vrijheid en wat een mooie natuur. Ondanks dat het vakantieperiode was, toch heel plekjes waar je bijna niemand tegen komt. ’s Morgens gewekt worden door een kudde koeien. Wij hebben mogen varen met het Zeepaard. Genoeg plek voor ons 3-tjes (2 volw en 1kind 13jr). Koelkast, oven, 3 gaspitten en genoeg bergruimte. Plek zat om te zitten en te relaxen, zowel binnen als buiten.

Nogmaals het was super!! Gerard bedankt voor alles!

Familie Dekker

Denkend aan Holland, zie ik brede rivieren, traag door oneindig laagland gaan. zo schreef Hendrik Marsman in 1936, maar deze tekst is nog steeds van toepassing op het vaargebied van de Doerak. Lekker een week(end)je weg in ons mooie waterland, we kunnen het iedereen aanraden die van varen houdt! Schip is goed onderhouden en uitgerust, dus niets staat het Grote Genieten in de weg. Zodra je aan boord stapt en weg vaart, kan het onthaasten beginnen. Op sommige stukken is het wat drukker met beroepsvaart, maar je kunt deze (kruis_punten ook prima mijden. Sfeervolle (vesting)stadjes en prachtig natuurgebied wisselen elkaar af, en je kunt ook nog midden in de stad overnachten (Dordrecht of Den Bosch() als je wilt, dus keuze genoeg. De kinderen vonden het ook superleuk in het grootste zwembad van Nederland.